InformacijeKostrena

Program psihosocijalne pomoći hrvatskim braniteljima od sada i u Rijeci

Od 1. lipnja u Rijeci je započela s radom Sanja Jurjako, dipl. psiholog – profesor na radnom mjestu više stručne savjetnice u Ministarstvu hrvatskih branitelja Područnog ureda Rijeka.

Gospođa Sanja Jurjako pružat će psihosocijalnu pomoć i savjetovanje obiteljima poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata Domovinskog rata, te hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane i članovima njihovim obitelji kao i civilnim žrtvama rata.

Zainteresirani korisnici mogu kontaktirati gđu Sanju Jurjako na broj telefona 051 329 522, osobno doći u Područni ured Ministarstva hrvatskih branitelja u Rijeci, Zametska 88 ili se obratiti putem e-maila na sanja.jurjako@branitelji.hr radnim danima od ponedjeljka do petka, od 8:00 do 16:00 sati.

Gospođa Jurjako radila je više od 17 godina u MORH-u od čega 15 godina u Zapovjedništvu kopnene vojske na radnom mjestu časnika za vojnu psihologiju. Posjeduje dugogodišnje iskustvo u radu s djelatnim vojnim osobama.

Radit će na programu preventivnih sistematskih pregleda, informiranju o pravima branitelja na medicinsku, odnosno fizikalnu rehabilitaciju, smještaj u veteranske centre, na kontaktima s obiteljima nakon suicida ili pokušaja suicida, redovitim obilascima ratnih vojnih invalida, kao i na programu stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih branitelja te organizaciji hodočašća.