Kostrena

Program uz obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

U ponedjeljak, 3. listopada u Kostreni će se prigodnim programom obilježiti Međunarodni dan starijih osoba pa se pozivaju mještani treće životne dobi na druženje.

Poziv na druženje upućen je svim mještanima treće životne dobi. Kao i prethodnih godina okupljanje sudionika predviđeno je u Caffe baru Yacht cluba Galeb u 9 sati gdje je za sudionike organiziran topli napitak kao i mjerenje šećera u krvi i tlaka. Nakon toga svi su pozvani na vježbe razgibavanja na plaži kod Vaterpolo klubu i zajedničku šetnju obalnim putom do uvale Svežanj gdje će na dječjem igralištu iznad Svežnja biti organizirana podjela voća, a nakon toga i ručak u Konobi More.

Program

  • 09:00   okupljanje u prostorijama JK Galeb, topli napitak i mjerenje tlaka i šećera (patronažne sestre)
  • 10:00   START: šetnja prema uvali Svežanj (do dječjeg igrališta)
  • 10:30   VJEŽBE RAZGIBAVANJA; plato kod vaterpolskog igrališta (u organizaciji suradnica s Medicinskog fakulteta u Rijeci)
  • 11:30   ZDRAV ZALOGAJ: podjela voća, dječje igralište kod uvale Svežanj
  • 12:30   RUČAK ZA SUDIONIKE: Konoba More

Međunarodnim danom starijih osoba proglašen je 1. listopada, a proglasila ga je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države članice da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.