KulturaOpćina - prijatelj djeceŠkolaVrtić

Proljeće u Kostreni – predstave za naše najmlađe

Tradicionalna manifestacija kojom se promiče ljubav prema kazališnoj umjetnosti Proljeće u Kostreni i ove će godine razveseliti vrtićarce i školarce.

Bogat program Proljeća u Kostreni započinje danas, 7. lipnja i to predstavom Kazališta Tirena pod imenom #generacija. Riječ je o predstavi namijenjenoj učenicima od 5. do 8. razreda koja propituje utjecaj tehnologije na odrastanje i kvalitetu života.

Odlična suradnja Centra kulture, škole i vrtića

Uz dobru volju sve se može pa je tako dogovoreno da se zbog poštivanja epidemioloških mjera predstave održavaju na školskom igralištu i virtualno putem poveznice za online izdanje predstava.

Centar kulture Kostrena u suradnji s DV Zlatna ribica i Kostrena osmislio je bogat program:

  • ponedjeljak, 7. lipnja u 8:30, OŠ Kostrena: #generacija, Kazalište Tirena
  • utorak, 8. lipnja, OŠ Kostrena: Drugačiji, Kazalište Tirena
  • srijeda, 9. lipnja, školsko igralište: Wanda Lavanda, GKL Rijeka
  • četvrtak, 10. lipnja, školsko igralište: Ježeva kućica, GKL Rijeka
  • petak, 11. lipnja, školski platoi: retro igre u organizaciji OI Sjever-jug
  • ponedjeljak, 14. lipnja i utorak, 15. lipnja: Kostrensko blago, Udruga tehničke kulture Žurkovo, JK Galeb i Centar kulture Kostrena.

S idejom da kazališne predstave trebaju biti dostupne djeci kako bi se od malih nogu njegovale vrijednosti kulture i umjetnosti, Centar kulture Kostrena nastavio je s organizacijom manifestacije koja se kroz godine mijenjala i prilagođavala potrebama djece, ali jedno je konstanta: i djeca se raduju kazališnim predstavama, rado sudjeluju i gledajući uče o svijetu, odnosima i vrijednostima.