KostrenaMoreSport

Proljetni kup Galeba

Vikend u Kostreni bio je u znaku jedrenja. U organizaciji Jedriličarskog kluba Galeb održan je Proljetni kup Galeba.

Na tradicionalnoj dvodnevnoj regati za klase Optimist, Laser 4.7, Laser Radial i klasu Šljuka sudjelovalo je 60 jedrilica među kojima su uobičajeno najbrojniji bili Optimisti i Laseri 4.7, klase koje su i inače najbrojnije u svjetskim razmjerima.

Nažalost, u subotu zbog pomanjkanja vjetra nije se održao niti jedan plov. Drugog dana natjecanja prvi plov održan je po levantu jačine 6 do 8 čvorova uz vrlo jaki korent iz istog smjera. Drugi plov održan je po jugu jačine 8 do 10 čvorova uz jaki korent iz istog smjera kao i u prvom plovu.

Među 43 Optimista, nakon ukupno dva plova najbolje je u ukupnom plasmanu odjedrio Mark Maglica iz JK Galeb Kostrena, drugo mjesto je osvojio Luka Kamber također iz JK Galeb Kostrena dok je treće mjesto osvojila Vita Erceg iz JK Opatija. U kategoriji djevojčica do 12 godina, najbolja je bila Vita Erceg iz JK Opatija, drugo mjesto je osvojila Alexandra Ivanova  iz JK Opatija, dok je treće mjesto osvojila Lola Milovčić iz JK Punat. U kategoriji dječaka do 12 godina, najbolji je bio Dominik Tokić iz JK Punat, drugo mjesto je osvojio Niko Katunar iz JK Val Crikvenica,  dok je treće mjesto osvojio Vito Škufca iz JK Galeb Kostrena.

U klasi Laser 4.7 pobjedu je odnio Hrvoje Mršić iz kostrenskog Galeba, drugo mjesto osvojio  je Karlo Ugrin iz Jedriličarskog kluba Galeb iz Kostrene  dok je na trećoj poziciji jedriličarka Dorotea Spišić  iz Jedriličarskog kluba Jugo iz Malog Lošinja.

U klasi Šljuka najuspješnija je bila posada Bojan i Vlado Grego, drugo mjesto osvojio je Damir Vranić  i Hrvoje Petrović, dok su treće mjesto osvojili Milko Volarić i Dean Pavlak, svi članovi JK Galeb Kostrena.