Općina - prijatelj djeceVrtić

Proljetno uređenje okoliša

Mališani u Dječjem vrtiću “Zlatna ribica” marljivo su odradili veliko proljetno čišćenje i uređenje okoliša.

Mnoge proljeće odmah asocira na sunčano i lijepo vrijeme, ali i pomalo uobičajeno veliko proljetno čišćenje. Većina nas iskoristi prve sunčane proljetne zrake za čišćenje i uređenje doma, ali i terasa, balkona, vrta.

Tako smo i mi u vrtiću, na poticaj Komunalnog društva Kostrena, sudjelovali u sadnji stabala ukrasne šljive na parkiralištu ispred vrtića. Djeca skupina „Rožice“ i „Fijolice“ posadili su svoja stabla, obilježili ih te se sada o brinu o njihovom rastu.

Ove godine naše dvorište nismo koristili na uobičajen način. Sve donedavno obnavljala se fasada vrtića pa nam je kretanje bilo prostorno ograničeno, a epidemiološke mjere ograničile su vremenski boravak djece (svaka skupina u svojem terminu). No dolaskom toplijih i sunčanijih dana, odlučili smo se na uređenje naših vrtnih gredica, čišćenje otpalog lišća i korova, obnavljanje stolova i klupica za sjedenje.

U dobrom je društvu i šmirglanje zabavan posao

Skupina „Fijolice“ očistila je prostor u kojem namjeravaju zasaditi sadnice povrća i cvijeća, a skupina „Bubamare“ zaslužna je za uređenje kutka za odmor, stolne igre ili voćnu užinu.

Žao nam je što vam ne možemo prenijeti uzbuđenje, marljivost i radost djece dok su obavljali poslove „odraslih“. Mnogima je ovo bio prvi susret s brusnim papirom, motikom, grabljama… No sada s puno povjerenja djeci možete prepustiti obavljanje ovakvih radova.

Osim što povjerenim zadacima pristupaju sa zadovoljstvom i odgovornošću, djeca najbolje uče čineći, u prirodnim situacijama i s konkretnim materijalom.