Kafé

Promocija 26. humanitarnog kalendara „Riječki dečki – ugostitelji“

U srijedu, 22. prosinca u 19 sati u Caffe bar – Night Baru Karolina održat će se promocija 26. humanitarnog kalendara „Riječki dečki – ugostitelji“.

Humanitarna udruga Riječki dečki pripremila je puno iznenađenja uz glazbu za koju će se pobrinuti DJ Sanjin Midžić i Nicholas Kurelić te puno dobre zabave.

Humanitarni karakter kalendara

Sredstva prikupljena prodajom kalendara u humanitarnoj akciji donirat će se za potrebe malih onkoloških pacijenata, odnosno Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka. Planirano je prikupiti sredstva u iznosu od 50.000 kuna prodajom ukupne tiraže od 1000 komada kalendara po cijeni od 50 kuna po komadu.

Humanitarni kalendar „Riječki dečki“ još uvijek možete kupiti preko Facebook stranice „Riječki dečki“Isto tako, kalendar možete kupiti i u Galeriji Poneštrica na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske 3, a od ponedjeljka do petka od 9 do 19 sati te subotom od 8:30 do 13 sati.

Podrška ugostiteljima

Do sada je u humanitarnom kalendaru „Riječki dečki“ sudjelovalo gotovo 500 riječkih dečkiju različitih interesa, zanimanja, osobnosti, a teme su bile brojne: od policajaca, doktora znanosti, branitelja, kulturnjaka i sportaša pa sve do dečkiju s tetovažama i prošlogodišnjih dvadesetpetgodišnjaka koji su obilježili isti broj izdanja kalendara. Tema humanitarnog kalendara Riječki dečki za 2022. godinu je „Ugostitelji“, odnosno vlasnici i njihovi kafići. Ugostitelji su u Covid-krizi proživjeli teške dane i mjesecima su bili zatvoreni. S druge strane, kafići su sastavni dio našeg svakodnevnog života i mediteranske kulture. Ispijanje kave društveni je događaj utkan u naviku i kulturu življenja, a u kafiće dolaze sve generacije: od srednjoškolaca do nonića. Za fotografije na kalendaru Riječi dečki zaslužan je mladi fotograf Mateo Levak dok su partneri na projektu, Tia partner i Coca-Cola, omogućili tisak kalendara.

Za ulazak na promociju kalendara potrebna je Covid-potvrda.