KostrenaKultura

Promocija knjige “Putevima Ilirije” i otvorenje izložbe Tihomira Ivančana

Pod nazivom Vodanovo blago u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Barbari održat će se promocija knjige i otvorenje izložbe autora Tihomira Ivančana.

U četvrtak 4. srpnja s početkom u 18 sati, kostrenskoj publici predstavit će se Tihomir Ivančan, samouki slikar naive i autor knjige “Putevima Ilirije”, koja podsjeća na davno izgubljene vrijednosti, mudrosti, narodne priče i običaje, mitologiju i pučko veselje. Izložba slika postavljena u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Barbari bit će otvorena do 14. srpnja.

Tihomir Ivančan rođen je u Rijeci, 1980. Član je Hlebinske udruge slikara i kipara naive i Hrvatskog društva naivnih umjetnika. Slika na staklu i platnu. Sudjelovao je na brojnim nacionalnim i međunarodnim izložbama i likovnim festivalima te organizirao nekoliko samostalnih izložbi. Dobitnik je više nagrada i priznanja. U svojim radovima spaja ljubav prema podravskim korijenima i primorskom kraju koji je njegov dom, a život između tih dvaju svjetova rezultirao je sasvim posebnim likovnim izričajem.

Umjetnička večer dio je programa Kostrensko leto kojeg pod pokroviteljstvom Općine Kostrena organiziraju Centar kulture Kostrena i Turistička zajednica općine Kostrena uz podršku KD Kostrena. Program podupiru Turistička zajednica Kvarnera i Hrvatska turistička zajednica.