KostrenaKultura

Promocija zbirke pjesama Branke Kržik Longin kruna ovogodišnje “Jeseni u Kostreni”

Jubilarno izdanje Jeseni u Kostreni završava u srijedu, 20. listopada promocijom zbirke pjesama Branke Kržik Longin pod imenom: „Ako rabi, bit ću školjka… opet pleten sni“

Branka Kržik Longin poznato je i omiljeno ime u kostrenskim i zavičajnim kulturnim krugovima. Poeziju piše dugi niz godina te su joj dosad objavljene četiri zbirke pjesama i jedna zvučna knjiga. Također je autorica pjesama dviju slikovnica objavljenih u suradnji s DV ”Zlatna ribica” i Udrugom umirovljenika ”Penko”.

Svojim je radom u Katedri Čakavskog sabora Kostrena neizmjerno doprinijela očuvanju čakavštine i starih kostrenskih običaja, a na portalu Naša Kostrena svakoga tjedna možete poslušati njezin audiozapis kostrenskih beseda. Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja: čak je dva puta dobila Godišnju nagradu i Nagradu za životno djelo Općine Kostrena.

Promocija će se održati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan. Za sve posjetitelje koji nemaju COVID potvrdu bit će omogućeno besplatno testiranje na ulazu u Čitaonicu.