Da se ne pozabiKostrena

Proslavljeno 40 godina mature prve generacije špeditera Pomorske škole Bakar

Krajem svibnja obilježena je četrdeseta godišnjica mature prve generacije špeditera Pomorske škole Bakar. Iz te generacije šest slavljenika je iz Kostrene.

Glažar Sanja, Ledinski Irena, Tićak Biserka, Uršičić Čeda, Vičević Ivona i Vrban Željko Pomorsku školu Bakar, Agencijsko-špedicijski smjer, završili su 1983. godine kao prva generacija tog smjera. Od tada je prošlo punih 40 godina.

Druženje maturanata tada 4AŠ  razreda započelo je sentimentalnim okupljanjem ispred škole i pregledavanjem starih godišnjaka što je bilo posebno dirljivo. Maturante je dočekao sadašnji ravnatelj doc. dr. sc. Igor Kegalj koji ih je proveo kroz školu. Nažalost, zbog zdravstvenih razloga, s maturantima nije bila razrednica Ines Vejić.

Neobično je vidjeti sve te ljude na mjestu gdje smo zajedno sjedili u školskim klupama. Pregledali smo školske godišnjake i dobro se nasmijali. Da, bilo je jako dirljivo prisjetiti se tih divnih godina u Pomorskoj školi, rekla nam je jedna od polaznica ove generacije, Biserka Mohorić, tada Tićak, koja i danas živi u Kostreni.

Druženje se nastavilo u restoranu Anić u Kostreni uz dobru atmosferu i lijepa sjećanja na školske dane.