Sport

Prva hrvatska medalja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

Hrvatski paraolimpijac Velimir Šandor osvojio je srebrnu medalju u bacanju diska u kategoriji F52.

Hrvatski je atletičar do srebra stigao rezultatom od 19,98 metara, a zlatnu je medalju osvojio tek četiri centimetara bolji Poljak Piotr Kosewicz. Ovo je najveći uspjeh u karijeri Velimira Šandora koji je i na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. osvojio prvu hratsku medalju i to broncu.

Srebrna medalja zlatnog sjaja

Šandor je svoj potencijal nagovijestio u Sočiju na Svjetskim igrama gdje je osvojio zlato, potom je u Dohi na Svjetskom prvenstvu 2015. bio treći da bi 2016. u Grossetu na Europskom prvenstvu osvojio srebro. Godinu dana kasnije osvojio je i srebro na SP-u u Londonu, a ove je godine je bio treći na EP-u u Poljskoj.

– Ovo je definitvno najemotivniji trenutak i ovu medalju posvećujem majci koja me napustila prošle godine. Ona me gurnula u sport, motivirala me i bodrila. Ovo je posveta njoj i mama, velika ti hvala! Znam da si ovo ti režirala. – rekao je atletičar koji je 2006. godine doživio prometnu nesreću u kojoj je ozlijedio kralježnicu. Srebrna medalja najzlatnijeg mogućeg sjaja, kako kaže Šandor, rezultat je iznimnog truda, snažne volje i rada s trenerima Ivanom Čengićem i Miovilom Rendulićem, a svima poruka i poticaj da ograničenja postoje samo u našim odlukama, postupcima i mislima.

Fotografije preuzete sa FB stranice Hrvatskog paraolimpijskog odbora.