KostrenaSport

Prva nedjelja ožujka u znaku Kostrena Mountain Traila

Najavljujemo jubilarno peto izdanje popularne međunarodne trail utrke koja je upisala Kostrenu u mnoge kalendare.

Pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Turističke zajednice općine Kostrena, u nedjelju 3. ožujka u Kostreni će se održati peto jubilarno izdanje međunarodne utrke Kostrena Mountain Trail.

Zanimljivu trail utrku koja će i ove godine okupiti trkače iz različitih dijelova Hrvatske, organizira Sportsko rekreativno društvo Alpe Adria Trek i Trail iz Rijeke.

Natjecatelji će imati priliku testirati svoje granice trčeći na dvije označene staze dužine 10 i 20 kilometara koje prolaze zelenim predjelima Kostrene, otkrivajući sudionicima neke od najljepših krajolika i vidikovaca.

Kraća staza, KMT10, s usponom od 440 metara, savršena je za početnike koji se prvi put susreću s trail trčanjem, ali istovremeno predstavlja omiljenu rutu i iskusnijim trkačima. Za one hrabrije, KMT20 nudi dvostruko duži i zahtjevniji izazov s dva kruga.

Cilj i start utrke su na velikom parkiralištu Glavani, Sv. Lucija. Start KMT-10 i KMT-20 je u 10 sati!

Informacije o utrci i prijave 

Organizatori su osigurali startni paket za sve sudionike, a nakon utrke slijedi druženje uz ručak. Svi trkači koji uspješno završe utrku bit će nagrađeni finišerskim medaljama.