KostrenaSport

Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu: Kostrena će ugostiti najbolje hrvatske triatlonke i triatlonce

U suradnji Općine Kostrena, Turističke zajednice općine Kostrena, Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i drugih partnerskih institucija te uz potporu sponzora tvrtki ACI, Keindl sport, Dezinsekcija i ostalih vrijednih podupiratelja, u Kostreni će se 24. rujna 2022. održati Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu koje organizira Triatlon klub Rival.

Tako će Kvarner, gdje su osnovani prvi triatlon klubovi i održana prva hrvatska i europska prvenstva, ponovno ugostiti veliko triatlonsko natjecanje. Vrijedi se prisjetiti sada već daleke 2006. godine kada je upravo na našem području svoju prvu pobjedu u karijeri upisao tadašnji junior, današnji dvostruki britanski olimpijski pobjednik i legenda Alistar Brownlee.

Ni na skorašnjem Prvenstvu Hrvatske u Kostreni neće nedostajati zvučnih imena iz najvećih nacionalnih triatlon klubova, od susjeda iz TK Matulji, do natjecatelja iz TK Maksimir, TK Swibir, TK Zrinski, TK Zadar, TK Trim-Tim i drugih klubova iz cijele Hrvatske kao i triatlonki i triatlonca iz kluba Rival. Očekuje se više od 200 natjecateljica i natjecatelja koji će se boriti za naslov državnog prvaka u najkraćoj, ali najintenzivnijoj supersprint triatlon distanci među kojima su i aktualni državni prvak Gabriel Barac, prošlogodišnja juniorska državna prvakinja Aurora Valinčić kao i aktualna juniorska viceprvakinja Lana Vale.

Najbolji hrvatski triatlonci u subotu će preplivat 375 metara ispred čuvene kostrenske plaže Stara voda, protutnjati biciklima 10 kilometara Šetalištem kostrenskih pomoraca i pretrčati 2,5 kilometara kostrenskim obalnim putem. Osim triatlonske utrke kao prateća događanja održat će se  i zanimljive akvatlon utrke (plivanje i trčanje), za djecu i rekreativce svih uzrasta.

Natjecanje se organizira na najvišem nivou, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova. Zbog održavanja utrke, u vremenu od 11 do 15 sati, za sav promet bit će zatvorena cesta Šetalište kostrenskih pomoraca kao i Ulica hrvatskih branitelja. Lučka kapetanija Rijeka osiguravat će plivački dio natjecanja, a brojni redari i volonteri također će se brinuti za sigurnost natjecatelja i gledatelja na svim lokacijama. Mještane Kostrene moli se za razumijevanje i pridržavanje uputa o privremenoj regulaciju prometa tijekom natjecanja kao i ograničenom kretanju na obalnom putu i plažama, uz poziv da se pridruže, bilo bodrenjem triatlonaca ili aktivnim sudjelovanjem na nekoj od promotivnih akvatlon utrka.

Po završetku natjecanja sudionike očekuju bogate nagrade koje su osigurali Turistička zajednica općine Kostrena i ostali sponzori kao i dobra atmosfera tijekom čitavog dana za koju će se pobrinuti Beach & Food bar Me Gusta.

Organizatori vjeruju kako će kostrenska utrka na najbolji način promovirati Kostrenu kao jedinstvenu destinaciju riječke okolice, kako za zabavu i rekreaciju, tako i za vrhunske sportske događaje.