KostrenaOpćina - prijatelj djece

Prvo izdanje Kostrena kids’ outdoor „KaKaO” nadmašilo očekivanja

Bogat program ovog vikenda privukao je u Kostrenu brojne mališane i roditelje.

Nakon subotnjeg „zagrijavanja” u sportskoj radionici i Rolly parku, koji je za ovu priliku prvi put predstavila tvrtka Arctic, brojni zabavni sadržaji i zanimljive radionice pokazali su se kao pun pogodak u dobro osmišljenom formatu prvog KaKaO-a koji je ispunio sva očekivanja.

Program je otvorio mini cirkuski show Triko cirkus teatar iz Zagreba nakon čega su se redale aktivnosti; od sportskih poligona do izrade poi poi trakica i žongliranja, oslikavanja medalja od drva pa sve do čitanja slikovnice „Izgubljeni Flegi” i kviza znanja u JGL Eko kutku.

Gužve nije nedostajalo ni ispred gumenog dvorca kao ni na poligonu za rolanje. Zanimanje je pobudila i speleološka radionica te STEAM radionica Thinker labsa iz Rijeke. „Mali znanstvenici” učili su o strujnom krugu i vagi te izrađivali i „lansirali” rakete. Nakon radionica kući su ponijeli svoje rukotvorine kao i lijepe uspomene.

Za dobru atmosferu bili su zaduženi Dražen Turina – Šajeta i DJ Voljen Korić, a prilično visoke temperature lakše su se podnosile uz osvježenje koje su posjetiteljima ponudili kostrenski ugostitelji Quorum garden i Mosquito bar.

Cjelokupni program bio je u potpunosti besplatan za sudionike. Najveća pohvala organizatorima bili su osmjesi na dječjim licima uz pitanje: „Kada će se ovo opet održati?”

Kostrena kids’ outdoor „KaKaO” pod pokroviteljstvom Općine Kostrena organizirala je Turistička zajednica općine Kostrena u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner i uz potporu sponzora INA, JGL i brojnih drugih tvrtki koje su prepoznale važnost i kvalitetu ovog programa.