KostrenaOpćina - prijatelj djeceŠkola

Radne bilježnice za sve kostrenske osnovnoškolce

Gotovo od kad postoji osnovna škola u Kostreni, Općina Kostrena je učenicima osiguravala besplatne udžbenike, a sada kada to čini država, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Općina će svojim osnovnoškolcima financirati komplet radnih bilježnica za obavezne predmete.

Kompleti radnih bilježnica za obavezne predmete usklađeni su s udžbenicima i ne uključuju radne bilježnice za predmete s pretežno odgojnom komponentom i izborne predmete kao ni atlas za geografiju. Vrijednost vaučera u skladu je s maksimalnom dozvoljenom vrijednosti obrazovnih materijala koji se uz udžbenike rabe u nastavi obaveznih predmeta, a koja je propisana Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu. Vrijednost kompleta radnih bilježnica za obavezne predmete od 1. do 4. razreda iznosi 110 kuna, za 5.i 6. razred 210 kuna, a za 7. i 8. razred 310 kuna.

Vaučeri za radne bilježnice izdavat će se u Općini Kostrena od 18. srpnja do 16. rujna, a moći će  se iskoristiti do 30. rujna 2022. u knjižarama Školska knjiga, Hoću knjigu, Narodne novine i V.B.Z.

Pravo na komplet radnih bilježnica za obavezne predmete imaju svi učenici koji pohađaju Osnovnu školu Kostrena kao i učenici koji imaju prebivalište na području Kostrene, a ne pohađaju školu u Kostreni i koji to pravo ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi. Pravo će se proširiti i na djecu iz Ukrajine s privremenim boravištem na području Kostrene. Popisi radnih bilježnica bit će dostupni na mrežnoj stranici OŠ Kostrena od 11. srpnja.

Uz poklon-bon za prvašiće, roditeljima će se olakšati i nabava radnih bilježnica

Bonovi za prvašiće i srednjoškolce

Za učenike koji ne pohađaju Osnovnu školu Kostrena zahtjevu je potrebno priložiti uvjerenje o prebivalištu i potvrdu o upisu u školsku godinu 2022./2023. Korisnicima koji su radne bilježnice nabavili u nekoj drugoj knjižari ili putem online prodaje refundirat će se troškovi uz predočenje originalnoga R1 računa (na ime podnositelja zahtjeva) te broj računa na koji će se izvršiti uplata, odnosno povrat sredstava. Zahtjev za nadoknadu troškova može se predati do 15. listopada 2022.

Uz navedeno, Općina će kao i do sada, svim prvašićima osigurati poklon bon od 300 kuna, svim srednjoškolcima bon od 600 kuna te sufinancirati troškove javnog prijevoza dok će učenicima OŠ Kostrena i u narednoj školskoj godini osigurati prijevoz školskim autobusom.

Povećat će se i participacija Općine u troškovima programa produženog boravka kako bi unatoč porastu svih ulaznih troškova, krajnja cijena za roditelje ostala na razini dosadašnje i u skladu s  Odlukom Primorsko-goranske županije kao osnivača škole o organizaciji i načinu provedbe programa produženog boravka u osnovnim školama, za što će se iz općinskog proračuna na razini godine izdvojiti 517.200 kuna.

Zbog povećanja broja učenika rastu i potrebe za novom opremom pa će Općina Kostrena u suradnji s Inom d.d. za slijedeću školsku godinu osigurati četiri nove „pametne ploče“. – Općina Kostrena naš je partner, suradnik i prijatelj te prati potrebe naših učenika i škole. Uz podršku Općine Kostrena i našeg osnivača PGŽ-a te lokalnih podupiratelja OŠ Kostrena bilježi kontinuiran rast i razvoj pa smo svi zadovoljni: i učenici i djelatnici i roditelji. – zaključila je ravnateljica OŠ Kostrena Adriana Glavan.