KostrenaŠkola

Ravnateljica u miru

S 2020. je godinom Osnovna škola Kostrena pozdravila i zahvalila dosadašnjoj ravnateljici Biserki Miškulin, koja je na čelu škole bila od prvog dana osamostaljenja.

Čitavo desetljeće pa i još nekoliko dodatnih godina, ravnateljica Miškulin vodila je kolektiv oblikujući uspješnu, suvremenu školu u kojoj je svaki učenik i djelatnik imao mogućnost napredovanja i ostvarivanja svojih potencijala.

Budući da je kao profesorica hrvatskoga jezika i književnosti posebno naginjala umjetnosti i kulturi, OŠ Kostrena od početaka je duboko uronjena u kulturni život zajednice. Pod vodstvom ravnateljice Miškulin ostvareni su zapaženi rezultati ne samo u županiji, nego i na državnoj razini, a nekoliko je puta škola pohvaljena i na međunarodnim natjecanjima.

Unatoč učestalom poimanju ravnatelja kao strogog i opasnog, učenici OŠ Kostrena često su i rado dolazili ravnateljici kako bi se pohvalili svojim rezultatima. Za njih bi se u ravnateljičinu kabinetu uvijek našla pokoja čokolada, bomboni ili koja druga sitnica jer je ravnateljica Miškulin uvijek imala spreman darak pažnje za svoje učenike, ali i učitelje i suradnike.

Potaknuta snažnim proživljavanjem svega što se događalo njezinim učenicima i djelatnicima, ravnateljica bi često pisala nadahnute stihove i pjesme, od kojih su mnoge i uglazbljene. Do posljednjeg radnog dana uspješno je vodila školski kolektiv i pritom svoj posao nije činovnički odrađivala, nego je svemu pristupala vodeći se srcem i dušom. Tako će i njezino ime zauvijek ostati upisano u srcima generacija i generacija učenika i djelatnika, ali i u povijest obrazovanja u Kostreni.

Osnovna škola Kostrena svojoj dragoj ravnateljici Biserki poručuje veliko HVALA i želi da sada, nakon poučavanja, u miru pronađe inspiraciju za svoju drugu ljubav – pisanje, a u školu, koju je zadužila svojom ljubavlju, uvijek je dobrodošla!