Kostrena

Rješenje nedoumica oko odvajanja otpada

U kakvim se vrećicama skladišti komunalni otpad u zelenim spremnicima? Kamo će se moći baciti pseći izmet tijekom šetnje s ljubimcima? Prijavite svoj dolazak na javnu tribinu 27. veljače i razriješite sve nedoumice oko prikupljanja i odvajanja otpada.

Ovih su dana mještani Kostrene dobili pisanu obavijest KD-a Čistoća o tome kojim će se danima u njihovoj ulici prikupljati otpad. Međutim, pitanja ima još i javljaju se, više ili manje, pri svakom susretu s budućim otpadom. Kako skidati etikete s plastičnih i staklenih površina? Hoće li djelatnici Čistoće vraćati kante u dvorište ili ih pustiti na cesti? Kako će se kontrolirati jesmo li dobro razvrstali i pripremili otpad? Kako će to funkcionirati po buri, kao što je vijala ovih dana, a kako tijekom ljeta, kad se mirisi budu razlijevali po susjednim dvorištima?

Općina Kostrena i KD Čistoća d.o.o. Rijeka pozivaju sve zainteresirane mještane na drugu po redu javnu tribinu „Odvojeno prikupljanje otpada“, koja će se održati u ponedjeljak, 27. veljače 2023. godine, s početkom u 17:00 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni, Sveta Lucija 14, 51221 Kostrena.

Svrha javne tribine jest educiranje i informiranje mještana o održivom gospodarenju otpadom, uključujući odgovorno postupanje s komunalnim otpadom, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima te upoznavanje mještana s novim individualiziranim sustavom prikupljanja otpada.

Tribina je otvorena za sve mještane, a nakon edukativno-informativne prezentacije o pravilnom načinu postupanja s otpadom, mještani će predstavnicima KD Čistoća d.o.o. Rijeka moći postavljati pitanja i dobiti sve relevantne informacije oko razvrstavanja otpada.

Zbog ograničenog broja mjesta zainteresirani trebaju najaviti svoj dolazak na e-mail: anita.gregov@kostrena.hr ili na telefon: 051/209-072 najkasnije do 23. veljače 2023. godine.

U slučaju iznimno velikog interesa za sudjelovanje na javnoj tribini, Općina Kostrena i KD Čistoća d.o.o. Rijeka organizirat će dodatne tribine za potencijalne prijavitelje o čemu će pravovremeno obavijestiti sve zainteresirane.