Sport

Robert Kišerlovski najbrže istrčao desetku na Kostrena Mountain Trailu

Protekli je vikend u Kostreni održana međunarodna utrka Kostrena Mountain Trail na kojoj je sudjelovalo 220 natjecatelja iz Austrije, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Filipina, Rumunjske, Slovenije, Španjolske, Ukrajine i Velike Britanije.

Utrka se boduje za “ITRA National league”, državnu trail ligu pod okriljem krovne svjetske organizacije trail trčanja. Natjecatelji su trčali na dvije staze – KMT10  (10km s 440m uspona) i KMT 20 (19km s 830m uspona). Početak i završetak utrke bio je na velikom parkiralištu u Sv. Luciji. Na utrci od 10 kilometara s vremenom 47:08 pobjedu je odnio Kostrenjanin i proslavljeni biciklist Robert Kišerlovski, tri sekunde iza njega ciljem je prošao Davor Varga iz Rivala, a treći je bio Britanac Simon Neal.

Na 20 kilometara s vremenom 1:31:46 najbrži je bio Luka Nedeljković, s dvije sekunde zaostatka u cilj je ušao Igor Horvat dok je treći bio Pavle Kruljac. Na 10 km rekord staze iznosi 45:12 i postavio ga je Luka Nedeljković, a na 20 km 1:32:54 koliko je lani trčao Igor Horvat.

Ukupni rezultati dostupni su na stranici: www.utrka.com/utrke/kostrenatrail/2023/rezultati/