KostrenaOpćina - prijatelj djeceŠkola

Samo je jedna mama!

Majčin dan  je prilika da zahvalimo svojim majkama koje su naša bezuvjetna ljubav, pomoć i podrška.

Kod nas, kao i u većini zemalja svijeta, običaj je da se povodom Majčinog dana majke darivaju cvijećem, čestitkama ili malim poklonima. Dobro to znaju i četvrtaši Osnovne škole Kostrena koji su u prethodnim tjednima vrijedni izrađivali poklone za svoje mame.

Na inicijativu učiteljice Jasenke Znaor, razrednice 4.b razreda OŠ Kostrena, dogovorili smo suradnju povodom Majčina dana. Učenici su se odlučili za izradu zdjelica za biljke ili bombone, koje su izrađivali u dvije etape, ispričala nam je predsjednica Udruge za kreativno stvaralaštvo “Vali”, Verena Smokvina.

U ovom kreativnom iznenađenju za majke sudjelovali su 4.a i 4.b razred OŠ Kostrena i Udruga za kreativno stvaralaštvo “Vali”.

Prilikom prvog dolaska u prostorije Udruge “Vali”, djeca su se bavila oblikovanjem gline odnosno svojih budućih posudica. Nakon oblikovanja, pečenje gline odradili su članovi Udruge, a s drugim dolaskom djeca su bojala posudice. Finiširanje posudica koje se sastoji od glaziranja i pečenja ponovno u svoje vrijedne ruke uzimaju članovi Udruge.

Posebno sam sretna što su djeca bila toliko zainteresirana i angažirana, bili su jako veseli! I nama je ovo bilo jedno lijepo i posebno iskustvo, zaključuje Smokvina.

Sigurni smo da će i mame koje prime ove male znakove pažnje, biti sretne, a to i zaslužuju na ovaj dan kada ih slavimo.

Stoga danas zagrlite svoje majke, vi sretnici koji to možete, zahvalite im i poklonite im ono najvrijednije – svoje vrijeme, jer samo je jedna mama!