KostrenaKultura

San Ivanjske noći u petak na Svežnju

U prekrasnom ambijentu uvale Svežanj u  petak, 1. srpnja, s početkom u 21 sat bit će izvedena hit predstava Max teatra “San Ivanjske noći” W. Shakespearea.

Predstava  se prikazuje izvedbi studentske grupe glumačkog dramskog studija u sklopu 2. glumačkog ljetnog kampa i besplatnih glumačkih radionica koje se od 28. 6. do 5. 7. održavaju u Kostreni. Ulaz je slobodan.

San ljetne noći (engl. A Midsummer Night’s Dream), na hrvatski se prevodi i kao San Ivanjske noći, jedna je od najpoznatijih komedija engleskog pisca Williama Shakespearea, napisana vjerojatno 1595. ili 1596., a tiskana 1600 godine. Donosi komične avanture četvero mladih ljubavnika koji u mračnoj šumi u okolici Atene padaju pod utjecaj čarolija nadnaravnih bića. Radnja se odvija tijekom jedne (Ivanjske) noći, odnosno na ljetni solsticij, kada je dan najduži, a noć najkraća u godini, te Zemlju po starim predajama posjećuju vile i vilenjaci. Riječ je o jednom od najizvođenijih Shakespearovih komada punom duhovitih obrta.

Režiju potpisuje student filmskog televizijskog i medijskog obrazovanja Max Kostelac. Glazbu je komponirao Davor Rocco, dobitnik brojnih domaćih i inozemnih nagrada i priznanja za glazbu u kazališnim filmskih i radiofonskim projektima. Kostime je osmislila Tihana Ostreš poznata zaprešićka umjetnica, a neke od kostima u suradnji s Tihanom osmislila je i sašila umjetnica Rene Hazulin, grafička dizajnerica. Plakat je izradila  grafička dizajnerica Tea Kostelac. Songove Shakespearovih soneta uživo će izvesti Nina Hlad. Mentorica projekta je Marina Kostelac akademska glumica i voditeljica Max teatra.