Kostrena

Općinska delegacija u posjeti Općini Selnice ob Dravi

Na poziv općinske načelnice pobratimljene Općine Selnica ob Dravi, delegacija iz Kostrene predvođena načelnikom Draženom Vranićem u trodnevnom je posjetu Općini Selnica ob Dravi tijekom kojeg je prisustvovala Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Selnica. Kostrensku delegaciju čine predstavnici Općinske uprave te kostrenskih udruga i institucija.

Na Svečanoj sjednici u ime Općine Kostrena prigodni govor održao je općinski načelnik Dražen Vranić u kojem je istaknuo zadovoljstvo ponovnim susretom i nastavkom suradnje: – Neizmjerno mi je drago što možemo biti dijelom ovog važnog i lijepog događaja za Općinu Selnica ob Dravi, ponosan na naš zajednički put prijateljstva, solidarnosti i suradnje koju ćemo, siguran sam, i u godinama pred nama uspješno graditi među našim općinama.

Načelnici pobratimljenih općina razmijenili su i prigodne darove. Kostrenski načelnik uručio je načelnici Vlasti Krmelj rad članice Udruge za kreativno stvaralaštvo Vali Jagode Grgurić i kostrensku tortu, a za posjetitelje sjednice Ekoregija Kostrena pripremila je proizvode od lavande iz kostrenskog rasadnika.

U subotu će kostrenska delegacija prisustvovati otvorenju zgrade dobrovoljnog vatrogasnog društva, čime će se, nakon što su slovenski vatrogasci uveličali otvorenja kostrenskog DVD-a, suradnja između ove dvije općine dodatno obogatiti.