MladiMoreNautikaSport

Sjajna godina za JK Galeb

U Jedriličarskom klubu Galeb održana je prigodna proslava povodom osvajanja brončane medalje na svjetskom juniorskom prvenstvu u klasi 420 koju je osvojila posada u sastavu Ema Samaržija iz JK Sveti Nikola iz Zagreba i član Galeba Leon Scheidl.

Ema i Leon skupa jedre od 2021. godine. Uz broncu sa svjetskog juniorskog prvenstva u kategoriji muških i mješovitih posada održanom u Den Haagu u Nizozemskoj do sada su vrlo uspješno sudjelovali na nekoliko svjetskih i europskih juniorskih prvenstava dok su na državnom prvenstvu za klasu 420 u Malom Lošinju osvojili zlatnu medalju u konkurenciji mješovitih posada.

Da je riječ o sjajnoj godini za kostrenski jedriličarski klub dokazuju rezultati ostalih Galebovih posada u nekoliko klasa.  Mark Maglica i Luka Kamber osvojili su zlatnu medalju na državnom prvenstvu za muške i mješovite posade kategoriji do 17 godina kao i zlatnu medalju u kategoriji muških posada do 17 godina dok su Tajana Filipaš i Tin Fike osvojili brončanu medalju na državnom prvenstvu u kategoriji mješovitih posada. 

Karlo Ugrin državni je prvak u kategoriji do 16 godina – muški u klasi ILCA 4 (bivši Laser 4.7), a u Galeb su došla i sva tri odličja s državnog prvenstva za klasu Šljuka održanom u Mošćeničkoj Dragi. Zlatnu medalju osvojili su Bojan Grego i Vlado Grego, srebrni su bili Milko Volarić i Dean Pavlak dok su Igor Ružić jr. ( JK Galeb Kostrena ) i Slobodan Velikić ( JK Jugo, Mali Lošinj) osvojili broncu.

S ostvarenim rezultatima osobito je zadovoljan predsjednik JK Galeb Milko Volarić koji ističe kako su rezultati dokaz kvalitetna rada. U klubu trenutno jedri pedesetak aktivnih jedriličara s kojima rade dva trenera i sportski direktor te nekoliko iskusnijih članova volontera.

Predsjednik JK Galeb Milko Volarić

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za Optimiste (U 12) koje se od 9. do 11. rujna održava u Cresu, prvog dana jadrenja u kategoriji dječaka do 12 godina vodio je mali Galebaš Lovro Hlača, a u konkurenciji djevojčica Ana Perušić je bila treća pa nije nerealno očekivati i nova odličja koja bi mogla stići u kostrenski klub!