KaféRoditeljski kutak

Škola animacije za djecu iz cijele Hrvatske

Produkcijska kuća Luma Film organizira Školu animacije za djecu od 10 do 14 godina koja će se održavati jednom tjedno od rujna do lipnja, paralelno s nastavnom godinom, u Zagrebu i online.

Škola animacije radioničkog je tipa i ima za cilj kroz praktični rad upoznati polaznike s osnovnim principima animacije i uvesti ih u svijet stvaranja animiranog filma. Namijenjena je znatiželjnoj djeci koja vole crtati i zainteresirani su proces nastajanja filmova, a vodit će je Maša Udovičićanimatorica i producentica u Luma Filmu.

Online program održavat će se srijedom od 18 do 20 sati i u njemu mogu sudjelovati djeca iz cijele Hrvatske, koja će pri upisu dobiti kutiju sa svim potrebnim materijalima za rad.

Program uživo u Zagrebu odvijat će se na dvije lokacije – u Kinu Tuškanac subotom te u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad četvrtkom.

Prijavnica za Školu animacije u Kinu Tuškanac ili online nalazi se OVDJE, a sve informacije o Školi animacije Luma Filma pronađite OVDJE.

Projekt je u 2022. godini podržalo Ministarstvo kulture i medija RH, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb i Društvo hrvatskih filmskih redatelja, a provodi se u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i Kinom Tuškanac.