KostrenaRoditeljski kutak

Škola jedrenja u JK Galeb

Jedriličarski klub Galeb i ove godine organizira školu jedrenja u klasama Optimist i Laser 4.7 i to početni, napredni i regatni tečaj.

U planu je održati 4 ciklusa početnog tečaja od kojih su dva već popunjena. Ako želite da i vaše dijete nauči jedriti, posjetite stranicu Jedriličarskog kluba Galeb, a ovdje možete pronaći više informacija o samoj školi.

Galebova mladost

U svojoj povijesti Galebovi članovi nalazili su se na visokim dužnostima u jedriličarskim tijelima bivše Jugoslavije i Hrvatske, kao i međunarodne organizacije IYRU, danas ISAF-a, a mnogo Galebovih sudaca sudilo je i sudi na domaćim i međunarodnim regatama.

Galebovi natjecatelji u svojoj su bogatoj povijesti sudjelovali na 5 Olimpijskih igara, učestvovali na više od 40 europskih i svjetskih prvenstava na kojima je osvojeno 14 medalja, te osvajali više od 40 odličja na državnim prvenstvima.

Jedriličarski klub Galeb osnovan je 19. studenoga 1933. na Sušaku, kao jedan od prvih jedriličarskih klubova na Jadranu, čije su se društvene prostorije nalazile u hotelu Jadran na Sušaku, a privezište u Martinšćici. Prve jedriličarska sezona otvorena je 31. svibnja 1934. godine i od tada klub neprestano raste i razvija se te postaje zaštitni znak Kostrene.