KnjižnicaZanimljivosti

Smiješak… čitajte!

Fotografski natječaj za sve ljubitelje čitanja promovira čitanje onako kako to najviše volimo: fotografijama osoba tijekom čitanja.

Hrvatsko čitateljsko društvo organizira 17. foto natječaj “Smiješak… čitajte!” s ciljem isticanja važnosti te pozitivne i zabavne strane čitanja i pismenosti. Fotografski natječaj počeo je 1. srpnja i traje do 26. kolovoza 2022. godine, a pobjednički radovi bit će proglašeni 8. rujna povodom Međunarodnog dana pismenosti.

Tema fotografije jest osoba koja čita, a sudjelovati mogu svi fotografi amateri iz Hrvatske bez obzira na dob i to s najviše tri rada. Kriteriji za natječaj obuhvatit će maštovitost i kreativnost fotografskog rada te iskrenost doživljaja autora.

Način sudjelovanja:

  • potrebno je ispuniti PRIJAVNICU (u prilogu)
  • svaki autor može prijaviti najviše tri rada (JPG10, 72dpl, najmanje 2400 piksela za dužu stranu)
  • radove s prijavnicom poslati u digitalnom obliku na e-mail hcd@hcd.hr.

Fotografije koje su ranije objavljene u komercijalne svrhe ili koje su već prijavljene na druge foto natječaje ne mogu sudjelovati, a isto tako ni one fotke koje sadrže reklame ili sadržaj koji je na neki drugi način namijenjen promidžbi. Više o uvjetima natječaja te prijavnicu možete preuzeti u prilogu.

Knjižnica Kostrena svoje bi članove rado vidjela i tijekom čitanja pa vas pozivamo da sudjelujete u natječaju i ovjekovječite trenutak čitanja.