MladiOpćina - prijatelj djeceRoditeljski kutak

SNIMI FILM – BUDI IN!

Besplatna radionica snimanja filma prilika je koja se ne propušta. Prijavite djecu i mlade na trodnevnu radionicu u kojoj će naučiti sve važno za početak: od držanja kamere do filmske montaže.

Tko zna, možda se baš među najmlađim Kostrenjanima krije neki novi Kubrick i Tarantino? Film je već godinama omiljen i neizostavan dio popularne kulture, a otkad su pametni telefoni osvojili tržište, svakome je dostupna jednostavna aplikacija za snimanje filmova. Budući da je film ipak puno više od običnog audiovizualnog zapisa (poput onih koji se svakodnevno objavljuju na društvenim mrežama), Centar kulture Kostrena u Dječjem tjednu donosi radionicu snimanja dokumentarnog filma.

Filmska radionica namijenjena je djeci od 13 do 18 godina, a vodi ju poznati redatelj, snimatelj i dokumentarist Boris Poljak. Prijavite se što prije na: mia.mohoric@ckk.hr.

Boris Poljak jedan je od organizatora Sabora alternativnoga filma te jedan od pokretača Međunarodnoga festivala novoga filma i videa u Splitu. Nagrađen je za redateljski i snimateljski rad mnogim priznanjima među kojima se ističu Grand Prix na festivalu u Karlovim Varima, nagrada za najbolji film na Liburnia Film Festivalu te četiri nagrade na Danima hrvatskog filma.

Radionica je namijenjena učenicima od 13 do 18 godina koji će dobiti priliku upoznati se s formom dokumentarnog filma, kako se stvara i na koje se sve načine može snimiti. U praktičnom dijelu radionice polaznici će naučiti rukovati kamerom i saznati sve što je potrebno za pripremu i snimanje kratkog dokumentarnog filma.