Kostrena

Šojska i Žarka Pezelja povezane novom cestom

Završeni su radovi na izgradnji spojne ulice kojom su povezane ulice Šojska i Žarka Pezelja kako bi se postigla bolja protočnost prometa kroz naselje.

Nova dionica cesta duga je oko 120 metara i namijenjena dvosmjernom prometu, s obostranim nogostupom i pripadajućom infrastrukturom koja uključuje vodovodni ogranak, kanalizacijski kolektor i oborinsku odvodnju, javnu rasvjetu kao i DTK infrastrukturu. Riječ je o infrastrukturnu zahvatu vrijednom oko 1, 5 milijuna kuna na koji se zbog složenih imovinsko – pravnih odnosa čekalo dugi niz godina.

Novoizgrađenu cestu obišli su pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Dario Modrić i općinski načelnik Dražen Vranić koji je tom prilikom rekao: – “Neki projekti u Kostreni, poput Žurkova ili ove spojne ceste, stajali su dugi niz godina, ne zato što za njih nije bilo sredstva ili su bili građevinski složeni, nego su njihovu realizaciju priječili neriješeni imovinsko-pravni odnosi s čime smo se mi kao općinska uprava ozbiljno uhvatili u koštac i rješavamo situaciju po situaciju. Kao što sam već u nekoliko navrata istaknuo, veličinu nekog komunalnog projekta ne treba uvijek mjeriti isključivo kroz ulaganje, nego i kroz utjecaj na kvalitetu života mještana kao što je to bio slučaj na ovoj lokaciji gdje su mještani godinama čekali da iz svojih kuća i stanova napokon izađu na uređenu asfaltiranu ulicu”.