Kostrena

Najbolji kotlić skuhali su Grobničani

Jučer je u Kostreni održan 2. Špažićarski maškarani kotlić na kojem se okupilo 12 sjajno raspoloženih ekipa koje su odmjerile snage u kuhanju gulaša od veprovine.

Prema mišljenju stručnog žirija koji su činili kuhar Zoran Zec, meštar Sandi i meštar od kotlića Vladimir Jurić, najbolji gulaš skuhala je Mesopusna kumpanija Grada Grobnika. Za titulu pobjednika borile su se i Škrljevske maškari, Mesopusna kompanija Pašac, Čiket Rijeka, Pikići Rijeka, Pehinarski feštari, Maškarana maneštra Radio Rijeke, Karnevalska grupa Draške mašakare koja je kao i domaćini Špažićari imala po dvije ekipe.

Pobjednički pehar osvojili su Grobničani

Organizatori su za sve sudionike pripremili drva, kotliće i osnovne namirnice za gulaš dok su se maškarani kuhari morali pobrinuti za ostale namirnice, prije svega začine, koji će upravo njihov gulaš učiniti pobjedničkim.

Uz pobjedničku ekipu, Maškaranu kumpaniju Grad Grobnik, drugo mjesto osvojila je ekipa Radio Rijeke Maškarana maneštra, a treće mjesto pripalo je prvom sastavu kostrenskih Špažićara.

Špažićarski kotlić zaslužio je 3. mjesto

Osim finoga gulaša u Žurkovu nije nedostajalo ni dobre zabave za koju se pobrinuo bend Cukar&Caffe, a zabava se u Kostreni nastavila i navečer, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji na trećim maškaranim tancima uz grupu Venus. Danas poslijepodne od 15 sati Narodnom čitaonicom u Kostreni zavladat će male maškarice, na tradicionalnoj popodnevnoj Dječjoj reduti.