InformacijeKostrenaSport

Sportska subota u Kostreni – državno prvenstvo u triatlonu i dvije jedriličarske regate

U subotu, 24. rujna 2022. u Kostreni će se održati Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu koje organizira Triatlon klub Rival iz Rijeke u suradnji s Općinom Kostrena, Turističkom zajednicom općine Kostrena, Gradom Rijeka, Primorsko-goranskom županijom i Savezom sportova PGŽ-a.

Za naslov državnog prvaka na prvenstvu će se boriti 150 ponajboljih hrvatskih triatlonaca, među kojima i aktualni državni prvak Gabriel Barac, prošlogodišnja juniorska državna prvakinja Aurora Valinčić kao i aktualna juniorska viceprvakinja Lana Vale.

Prijave natjecatelja kreću u 8 sati, a registracijski ured bit će smješten pored Beach & Food bara Me Gusta. U 9:30 na toj će se lokaciji održati otvorenje natjecanja uz obraćanje predstavnika organizatora i pokrovitelja kao i ceremonija proglašenja pobjednika u 15:30.

Beach & Food bar Me Gusta

U 10 sati s plaže ispod bara Me Gusta starta prva dječja utrka s predviđenim trajanjem do 11 sati. U 12 sati s plaže Stara voda startat će utrka za žene s predviđenim trajanjem do 13 sati, a u 14 sati s istog mjesta planiran je start utrke za muškarce. Objava rezultata predviđena je oko 15:15.

Natjecatelji će najprije preplivati 375 metara ispred plaže Stara voda, potom odvoziti 10 kilometara biciklističke utrke Šetalištem kostrenskih pomoraca i pretrčati 2,5 kilometra kostrenskim obalnim putom s ciljem na parkiralištu Nova voda.

Lučka kapetanija Rijeka osiguravat će plivački dio natjecanja, a redari i volonteri brinut će se za sigurnost natjecatelja i gledatelja na svim ostalim lokacijama. Gledatelji se mole za pridržavanje uputa o privremenoj regulaciji prometa tijekom natjecanja kao i ograničenom kretanju na obalnom putu i plažama.

Zbog održavanja utrke, u vremenu od 11 do 15 sati, za sav promet (osim interventnih vozila), bit će zatvorena cesta Šetalište kostrenskih pomoraca kao i Ulica hrvatskih branitelja, a alternativni prometni pravac jest državna cesta D8.  Autobusna linija 10A u polasku će prometovati magistralom (D8), a u povratku redovnom trasom.

22. Kostrenska regata i 22. Kvarnerska regata

U subotu u 11 sati najprije će ispred Žurkova startati Galebova tradicionalna 22. Kvarnerska regata krstaša koja se ujedno boduje za Kup Hrvatskog primorja dok je u 12 sati predviđen start 22. Kostrenske regate za klase Optimist i ILCA 4 i 6.

Za potrebe prihvata natjecatelja koji sudjeluju u regati dio parkirališta u Žurkovu uz zgradu jedriličarskog kluba bit će namijenjen prihvatu prikolica za jedrilice i vozila s opremom (prema skici).