KaféKostrenaMladi

Stipendije Općine Kostrena za 28 učenika i 39 studenata

Višegodišnja tradicija svečanog potpisivanja ugovora o stipendijama za učenike i studente u općinskoj Vijećnici ove se godine neće održati radi epidemiološke situacije.

Za školsku, odnosno akademsku godinu 2020./2021. Općina Kostrena dodijelila je 67 stipendija za što je u proračunu osigurano 487 tisuća kuna. Prema kriteriju izvrsnosti pravo na stipendiju ostvarilo je 22 učenika i 36 studenata. Dodijeljene su i 4 stipendije za učenike slabijeg imovinskog stanja te 2 stipendije za deficitarna zanimanja za učenike i 3 stipendije u kategoriji deficitarnih zanimanja za studente.

Učeničke stipendije iznose 500 kuna mjesečno i isplaćuju se za devet kalendarskih mjeseci. Studentske stipendije iznose 700 kuna mjesečno i isplaćuju se za deset kalendarskih mjeseci.  Izdašnijim iznosom stipendiraju se učenici i studenti u kategoriji deficitarnih zanimanja. Stipendiju u iznosu od 900 kuna primaju učenici deficitarnih zanimanja, a stipendiju u iznosu od 1.200 kuna primaju studenti deficitarnih zanimanja  koji studij pohađaju na području Primorsko-goranske županije te 2.500 kuna studenti koji studiraju izvan PGŽ.

Višegodišnja tradicija zajedničkog svečanog potpisivanja ugovora o stipendijama za učenike i studente ove se godine neće održati radi epidemiološke situacije, a učenici i studenti ugovore će dobiti poštom na prijavljene adrese stanovanja.

Potpisivanje ugovora o stipendiranju- arhiva 2019.

Potpisivanje ugovora o stipendiranju – arhiva 2019.

Programom javnih potreba u obrazovanju i znanosti u koje spadaju i stipendije, Općina Kostrena nastoji svojim mladima stvoriti što bolje uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja i razvoj potencijala. Uz program stipendiranja, Općina Kostrena sufinancira i troškove prijevoza učenika koji redovito pohađaju srednju školu i poklon bonom od 600 kuna pomaže u nabavci udžbenika i drugih potrepština.