KostrenaPoduzetnici

Stručna predavanja za kostrenske poduzetnike

Općina Kostrena i edukacijsko-savjetodavni centar “Optimum” organizatori su stručnih predavanja za kostrenske poduzetnike koja će se održati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji 14. i 15. prosinca 2022. s početkom u 18 sati.

Interaktivna predavanja s aktualnim poslovnim temama za koje su poduzetnici putem ankete izrazili najviše interesa, vodit će predavačica Ana Janežić mag. oecc. specijalizirana za područje financija, poreza i računovodstva, naročito iskusna u podršci poslovanju poduzetnika početnika i malih poduzeća. Bogato praktično iskustvo u području financija i knjigovodstva stekla je dugogodišnjim radom s poduzećima iz različitih sektora. Svojim znanjem može odgovoriti na ključne porezne i knjigovodstvene izazove s kojima se susreću poduzetnici početnici i rastuće inovativne tvrtke. Uz financijsko savjetovanje specijalizirala se i za prijenos poslovanja te pružanje podrške tijekom procesa prijenosa vlasništva i upravljanja.

Predavanja će trajati 90 minuta od čega će najmanje trećina vremena biti predviđena za pitanja sudionika s konkretnim i primjenjivim smjernicama i savjetima.

„Plaća i neoporezive isplate – kako iz minimuma izvući maksimum“ tema je prvog predavanja 14. prosinca u 18 sati, kroz koje će poduzetnici saznati kako se obračunava plaća, što su neoporezive isplate i koje se sve neoporezive isplate mogu isplatiti radnicima i sebi kao i dodatna objašnjenja samog ugovora o radu.

“Najčešće pogreške u poslovanju malih poduzetnika” tema je drugog predavanja 15. prosinca u 18 sati, osobito korisnog poduzetnicima početnicima koji najčešće imaju samo djelomičnu sliku o tome što sve uključuje pokretanje i održavanje vlastitog posla.  Ideja i htijenje bez detaljnog plana i poznavanja zakonskih odredbi nisu dovoljni za poslovni uspjeh. Polaznici predavanja saznat će kojih deset pogrešaka poduzetnici najčešće čine prilikom pokretanja poslovanja i u kasnijem poslovanju.

Sudjelovanje na predavanjima je besplatno uz potrebnu prijavu na mirela.herman@kostrena.hr ili na broj telefona 051 209-023.