KostrenaMladi

Sufinanciranje prijevoza za srednjoškolce

Srednjoškolci koji još nisu dostavili potvrdu o upisu, trebaju to učiniti danas kako bi ostvarili pravo na sufinanciranje pokazne karte.

Općina Kostrena sufinancira trošak mjesečne karte javnog linijskog prijevoznika KD “Autotrolej” redovitim učenicima srednjih škola (uključujući i učenike privatnih srednjih škola) koji imaju prebivalište na području Općine Kostrena,  a koji ne ostvaruju pravo na financiranje troška javnog prijevoza po nekom drugom osnovu, za školsku godinu 2022./2023. u razdoblju od rujna 2022. do lipnja 2023. godine, u iznosu od 25% cijene mjesečne pokazne karte, dok će Vlada Republike Hrvatske sufinancirati trošak prijevoza u iznosu od 75%.

Svi roditelji, odnosno učenici srednjih škola koji su do 5. rujna 2022. godine u Općini Kostrena (već) preuzeli poklon-bon u iznosu od 600,00 kn ili podnijeli zahtjev za refundaciju troška nabave školskih potrepština, uvrstit će se na popis učenika koji će se dostaviti Autotroleju radi direktnog izdavanja pokaznih karti.

S druge strane, mole se učenici koji još nisu preuzeli poklon bon u iznosu od 600,00 kn, ili podnijeli zahtjev za refundaciju, pa samim time niti dostavili potvrdu o upisu u srednju školu u školskoj godini 2022./2023. da istu dostavu elektronskim putem na e-mail adresu: katarina.zelic@kostrena.hr najkasnije do 6. rujna 2022. godine, a sve kako bi se Autotroleju pravovremeno dostavio ažurirani popis redovitih učenika srednjih škola s prebivalištem na području Kostrene koji ostvaruju pravo na sufinanciranje prijevoza u iznosu od 25%.