Kostrena

Sve je spremno za kostrenski vikend za pamćenje

Drugo izdanje glazbenog festivala “Jedna noć u Kostreni” i  tradicionalna ljetna manifestacija “Kostrenska noć”, pretvorit će Kostrenu u nezaobilazno odredište svih ljubitelja glazbe i vrhunske zabave.

U petak i subotu, 19. i 20. srpnja, u kostrenskoj uvali Žurkovo održat će se bogat zabavni i glazbeni program. Drugo izdanje glazbenog festivala “Jedna noć u Kostreni” na rasporedu je u petak, dok je u subotu u planu tradicionalna ljetna manifestacija “Kostrenska noć”. Na obje večeri ulaz je besplatan!

Jedna noć u Kostreni

Uzbudljiv glazbeni festival nazvan po starom poznatom šlageru okupit će brojna poznata imena domaće glazbene scene.

Petak, 19. srpnja u 20:30 sati, publika će imati priliku uživati u nastupima Zorice Kondže, Tedija Spalata, Olivera Jakovčeva Berekina, Alena Polića, Karin Kuljanić, Dina Antonića, Katje Budimčić Sabljar, Nevena Barca, Melanije, Jose Butorca, Klape Tić i Božidarke Matije Čerine.

Repertoar će uključivati hitove poput “Zar je voljeti grijeh”, “More snova”, “Dižen sidro”, “Zami me sobun sakamo”, “Črna”, “Konoba” i mnoge druge uspješnice koje će publika zasigurno zapjevati zajedno s izvođačima kao i premijernu izvedbu nove skladbe o Kostreni “Moja Kostrena” koju će izvesti Katja Budimčić Sabljar, a premijerno će biti prikazan i video spot pjesme “Kostreno moja”, u izvedbi klape Baladur.

Izvođače će pratiti orkestar pod ravnanjem Zvonimira Radišića, a nakon festivalskog dijela, večer će završiti plesnom zabavom uz Dina Antonića. Voditelji večeri bit će Robert Ferlin i Barbara Udovičić.

Cilj festivala je svake godine predstaviti jednu novu skladbu vezanu uz Kostrenu, stvarajući tako jedinstvenu glazbenu razglednicu.

Kostrenska noć

Subota, 20. srpnja u 21:00 na rasporedu je Kostrenska noć, najdugovječnija ljetna manifestacija na kojoj će ove godine nastupiti Jelena Rozga.

Osim glazbenog programa, organizatori su pripremili bogatu ugostiteljsku ponudu i dodatna iznenađenja za oba dana.

Važna napomena o regulaciji prometa

Zbog održavanja glazbenih programa, parkiranje i ulazak vozila na parkiralište Žurkovo bit će zabranjeni od četvrtka 18. srpnja nakon 22:00 sata do nedjelje 21. srpnja u 6:00 sati. Zabrana se ne odnosi na interventna vozila, dostavna vozila, vozila KD Kostrena, organizatore manifestacije te iznimno stanovnike Žurkova u hitnim slučajevima.

Manifestaciju Kostrensko leto zajednički organiziraju Turistička zajednica Općine Kostrena i Centar kulture Kostrena uz potporu KD Kostrena te pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, Turističke zajednice Kvarnera i Hrvatske turističke zajednice.