KostrenaOpćina - prijatelj djeceSport

Sve dječje sportske aktivnosti u Kostreni na jednom mjestu

Jesen nam je stigla i uz početak nove školske godine donijela i novu sezonu sportskih aktivnosti. Neki su se s povratkom u školske klupe vratili i svojim redovnim treninzima. Ako još uvijek niste odlučili treba li se vaše dijete baviti sportom i kojim, možda vam pomogne nekoliko informacija u nastavku.

Bavljenje sportom je neophodno za održavanje zdravog i sretnog načina života. Sport pomaže u održavanju zdrave tjelesne težine i sprječava pretilost, smanjuje rizik od kroničnih bolesti, povećava fleksibilnost, poboljšava snagu mišića i kostiju i ravnotežu te poboljšava cjelokupno zdravlje različitih sustava. Osim fizičkih dobrobiti, bavljenje sportom ima i značajne psihičke dobrobiti. Vježbanje pomaže u smanjenju stresa, anksioznosti i depresije. Tjelesna aktivnost oslobađa endorfine u tijelu, koji poboljšavaju raspoloženje i smanjuju bol, pomaže u poboljšanju kognitivnih funkcija i jača mozak povećanjem protoka krvi u mozgu, a poznato je i da redovita tjelovježba poboljšava pamćenje i sposobnost koncentracije.

Važno je poticati djecu na bavljenje sportom od najranije dobi kako bi se promovirao zdrav način života i razvile važne životne vještine, a Kostrena je općina u kojoj se nudi zaista velik broj sportskih aktivnosti. Bilo da je vaše dijete zainteresirano za ekipne sportove ili one individualne, u Kostreni će svakako pronaći nešto za sebe. Blizina sadržaja, nogometni ili teniski tereni, Sportska dvorana, trim staza ili pak obalna šetnica, Kostrena obiluje raznim sportskim poligonima koje koristi 15-ak klubova registriranih u Kostreni.

Rujan je idealan mjesec za odabir pravog sporta za vaše dijete jer većina klubova upravo u ovo vrijeme vrši upis novih članova. Za sva pitanja i informacije oko upisa i prijava, kontaktirajte navedene e-adrese, a s obzirom da svaki sport ima svoje specifičnosti, važno je stupiti u kontakt sa stručnim osobama koje će vas uputiti u detalje oko dobnih granica, treninga i dostupnih termina, članarina ili pak odlazaka na natjecanja.

Bavljenje sportom može pomoći u razvoju važnih društvenih vještina te pruža prilike za interakciju s ljudima iz različitih sredina, promiče timski rad i komunikacijske vještine. Sport također može pomoći u razvoju vještina vođenja, vještina donošenja odluka i vještina upravljanja vremenom.

U današnje vrijeme kad primat nad slobodnim vremenom djece i mladih sve više preuzima tehnologija iznimno je bitna podrška roditelja i usmjeravanje na aktivnosti koje doprinose zdravom psiho-fizičkom razvoju djeteta. Sportom se mogu baviti djeca već od vrtićke dobi, a što ranije krenu veća je dobrobit na dječji organizam u razvoju.