Sport

Svečano otvorene Olimpijske igre u Tokiju

Četverostruka Grand Slam pobjednica, 23-godišnja japanska tenisačica Naomi Osaka upalila je olimpijski plamen, koji će gorjeti tijekom trajanja OI do 8. kolovoza.

U okolnostima uvjetovanim koronavirusom, ove će se Olimpijske igre održavati bez gledatelja, a na svečanosti otvaranja prisustvovalo je samo tisuću gostiju. Vrhunac svečanog otvaranja bila je točka u kojoj su 1824 drona iznad stadiona oblikovali logo Igara u Tokiju, a zatim taj logo pretvorili u zemaljsku kuglu.

Hrvatski sportaši spremni za nastup

Središnjim dijelom stadionskog travnjaka prodefilirali su predstavnici i predstavnice 205 država sudionica. Hrvatska je u svečanom mimohodu bila 62., a tridesetak naših sportašica i sportaša predvodili su zlatni olimpijci iz Rija – atletičarka Sandra Perković i strijelac Josip Glasnović.

Brojni hrvatski sportaši i sportašice izostali su sa svečanosti otvaranja Igara zbog prvih olimpijskih nastupa već desetak sati kasnije. U subotu se očekuje nastup naših sportaša u bicklizmu (Josip Rumac), boksu (Nikolina Ćaćić), gimnastici (Tin Srbić), stolnom tenisu (Andrej Gaćina), streljaštvu (Snježana Pejčić), taekwondou (Kristina Tomić), tenisu (Marin Čilić te u parovima Nikola Mektić i Mate Pavić) te veslanju (Martin i Valent Sinković).

Fotografije preuzete sa stranice Tokyo 2020 i HOO-a