KaféKostrena

Svečano paljenje lampica 2. prosinca

Desetak dana dijeli nas od najljepšeg i najveselijeg mjeseca u godini, a sve nekako kreće paljenjem lampica.

One u “Me Gusti” zasjale su 20. studenoga, a cijela će Kostrena zasvijetliti 2. prosinca i označiti početak blagdanskih događanja pod nazivom “Od sv. Barbare do sv. Lucije”.

– I ove godine raskošne lampice zasjat će na brojnim lokacijama Kostrene. Nemojte propustiti taj čaroban trenutak jer kreće blagdanska čarolija! – poručuju iz TZ općine Kostrena.

Pozivaju se svi zaljubljenici u blagdansku čaroliju da se pridruže na terasi Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji na svečanom paljenju lampica 2. prosinca 2022. godine u 17 sati.

Na terasi ispred čitaonice 2. 12. 2022. održat će se svečanost paljenja božićnih lampica te će se time označiti početak Dana općine Kostrena “Od svete Barbare do svete Lucije” kao i obilježavanja prosinačkih blagdana u Kostreni.

– Osim svečanog čina paljenja lampica pripremili smo i glazbeni program. Atmosferu će zagrijati DJ Voljen Korić, a u blagdanskom fotokutku fotograf će fotografirati sve zainteresirane te će na licu mjesta izraditi fotografije kako bi svi koji to požele, imali uspomenu na ovaj dan. Dodatnu draž cijelom događanju dat će poznati kuhar i autor kuharica Kristian Kozmić, koji će pripremati prigodno blagdansko jelo kojim će TZO Kostrena i Općina Kostrena počastiti svoje sugrađane. Kako bi se zasladili nakon jela, dijelit ćemo i fritulice i kuhano vino da svima bude fino! – poručuju iz TZ općine Kostrena.

Svečanost počinje u 17 sati, a lampice se pale u 18 sati.