KostrenaRoditeljski kutak

Sveti Mikula razveselio djecu

Noćas je sveti Nikola darivao dječicu koja su očistila čizmice, a jučer je u sklopu programa Mića Mikulna razveselio mnoštvo mališana u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji.

Dječji smijeh odzvanjao je Čitaonicom cijelog nedjeljnog poslijepodneva i nikakva ga južina nije mogla utišati! Mališane su dočekali likovi iz bajki, a predstava udruge Ri Dance “Čajanka kod Šeširdžije” uvela je i velike i malene u čaroliju priče, prijateljstva i mašte.

Nakon nastupa učenika OŠ Kostrena u Čitaonicu je stigao pravi sveti Nikola i provjerio jesu li pripremili svoje čizmice te zaključio da su svi bili dobri. Iako se mogla pronaći i pokoja šiba, sv. Nikola saslušao je dječje želje i fotografirao se s mališanima u blagdanskom ruhu Narodne čitaonice.

Centar kulture Kostrena organizirao je niz zabavnih i edukativnih radionica na kojima se tražio stolac više za svu zainteresiranu djecu. Od filmske i glazbene radionice do pričaonice i radionice izrade božićnih ukrasa, od bubnjanja do pisama, sve su dječje ruke bile vrijedne i zaposlene. Djeca su pritom, baš kao i odrasli, doznala da se ovog Božića saja za Tina pa su se sladila ukusnim fritulicama i medenjacima čijom se prodajom prikupilo gotovo 2.500 kn donacije.

Mića Mikulna zamišljena je kao manifestacija namijenjena upravo najmlađima kako bi kroz zabavu i igru učili o kostrenskim božićnim običajima, a mnoštvo vedrih dječjih lica dokazuju da se u tome i uspjelo!