KostrenaOpćina - prijatelj djeceRoditeljski kutakŠkola

Sveti Nikola razveselio dječicu

Sveti je Nikola obišao sve prozorčiće i darivao dječicu knjigom, igračkom, čokoladom, ali i pokojom šibom.

Općina Kostrena je za svu djecu s područja Kostrene u dobi od 1 do 10 godina osigurala prigodne poklon-pakete. Polaznici škole i vrtića svoje su poklone dobili u razrednim odjeljenjima, odnosno odgojnim skupinama, dok su ostali mali Kostrenjani u pratnji svojih roditelja, nona i nonića, poklone mogli preuzeti na ulazu u Sportsku dvoranu Kostrena.

Sveti Nikola živio je u 3. stoljeću, a želeći širiti ljubav i dobrotu, postao je svećenik. Kasnije će postati i biskup, a tijekom života uvijek se borio protiv nepravde i promicao ljubav prema bližnjemu. Budući da je jednom prilikom napravio čudo i smirio uzburkano more, smatra se zaštitnikom pomoraca, ali i djece i djevojaka jer je omogućio miraz siromašnim djevojkama te darivao dječicu. Uz sv. Barbaru i sv. Luciju, sveti je Nikola zaštitnik Kostrene kao tradicionalno pomorskog mjesta, a na njegov spomendan, 6. prosinca obilježava se i Dan općine Kostrena.

Natjecanje povodom Mikulne u OŠ Kostrena

U školi su djeca od 1. do 4. razreda zaigrala online kviz o poznavanju života sv. Nikole, koji je uz edukativnu priredbu pripremila vjeroučiteljica Anamarija Filipović. Najuspješniji su bili učenici 2. b razreda, a drugo i treće mjesto osvojili su 2. a i 4. b razred pa su im uručene prigodne diplome. Ipak, sve su učenike na klupama dočekali pokloni Općine Kostrena i sv. Nikole, koji je djeci poklonio knjigu jer, zna se, tko čita, živi tisuće i tisuće života, a tko ne čita samo jedan.

Edukativni film o sv. Nikoli