KostrenaOpćina - prijatelj djeceŠkolaVrtić

Sveti Nikola razveselio djecu Kostrene

Sveti Nikola noćas je obišao sve prozore i napunio čizmice, a ujutro je posjetio djecu Dječjeg vrtića Zlatnaribica i mlađe razrede Osnovne škole Kostrena. Po prvi put sveti je Nikola doplovio u Žurkovo gdje ga je dočekao velik broj kostrenskih mališana.

Kostrena danas slavi Dan Općine i blagdan svojeg zaštitnika svetog Nikole, a dan je najljepše započeo za najmlađe stanovnike – posjetom sv. Nikole vrtiću i mlađim razredima škole. Nikola je posjetio četiri vrtićke skupine i podijelio im poklone.

Sveti Nikola po prvi je put doplovio do rive u uvali Žurkovo, gdje ga je dočekao velik broj djece, ali i odraslih. Više od tristo okupljene djece uživalo je u druženju sa sv. Nikolom  te su pažljivo slušali priču o važnosti dijeljenja s drugima.

Osim uživanja u slatkišima i druženju sa sv. Nikolom, mali posjetitelji imali su priliku biti dijelom prve kostrenske milenijske fotografije poznatog hrvatskog fotografa Šime Strikomana.

Sv. Nikola tradicionalno se slavi darivanjem pa je Općina Kostrena i ove godine osigurala poklon-pakete za naše najmlađe sumještane. Polaznike Dječjeg vrtića Zlatna ribica i učenike Osnovne škole Kostrena pokoni će dočekati u njihovim  vrtićkim grupama i razredima dok će ostala djeca s područja Kostrene koja ne pohađaju vrtić i školu, poklone moći preuzeti u utorak, 7. prosinca od 9 do 11 sati u predvorju Sportske dvorane Kostrena (sjeverni ulaz).