KostrenaOpćina - prijatelj djece

Svjetski dan animiranog filma uz Trolove 3: Bend na okupu

U subotu, 28. listopada u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održat će se projekcija animiranog filma Trolovi 3: Bend na okupu. Projekcija započinje u 18 sati, a cijena ulaznice je 3 eura.

Novo putovanje svijetom glazbe, šljokica i magije očekuje nas u trećem nastavku animiranog hita o muzikalnim trolovima – Trolovi 3: Bend na okupu. Nakon dva filma o pravom prijateljstvu i tajnim simpatijama, Poppy i Granko sada su i službeno, konačno, par! Kako se zbližavaju, Poppy otkriva da Granko ima tajnu prošlost. Nekada je bio dio njezinog omiljenog benda, BroZone, sa svoja četiri brata: Floydom, Johnom Doryjem, Spruceom i Clayom. BroZone se raspao dok je Granko još bio beba, kao i obitelj, a Granko od tada nije vidio svoju braću. Ali kada Grankovog brata Floyda zbog njegovog glazbenog talenta otme par opakih zlikovaca pop zvijezda, Granko i Poppy kreću na teško i emotivno putovanje kako bi ponovno ujedinili drugu braću i spasili Floyda.

Trolls Band Together, directed by Walt Dohrn.

Dan 28. listopada u svijetu se obilježava kao Svjetski dan animiranog filma, a utemeljen je 2002. godine u spomen na dan kada je Emile Reynaud 1892. u Parizu organizirao prvu projekciju animiranog filma na celuloidnoj vrpci. Taj dan obilježava se u pedesetak zemalja svijeta, a Hrvatska je jedna od njih.

Program Kina u Kostreni organizira Centar kulture Kostrena uz sufinanciranje Hrvatskog audiovizualnog centra i pod pokroviteljstvom Općine Kostrena.