KostrenaSport

SZOK – Sve više mladih sportaša

Sportska zajednica Općine Kostrena već sedam godina koordinira aktivnosti u segmentu sporta.

2022. godina obilježena je ponovnim naglim rastom sportskih aktivnosti nakon što je sport, kao i većina životnih segmenta, bio djelomično ograničen nužnim epidemiološkim mjerama.

Posebno veseli je činjenica da je broj mladih sportaša unutar Sportske zajednice u porastu te ove godine broji rekordnih 428 sportaša zaključno s 18 godina, što je snažna brojka te ujedno dokaz da interes za sport kod djece i mladih ljudi ne posustaje.

Hrvoje Franić, tajnik SZOK-a

Sportska zajednica zadovoljna 2022. godinom – Hrvoje Franić, tajnik i Tanja Malec, predsjednica SZOK-a

Kad se pribroje sportaši seniori, veterani i rekreativci, brojka se penje prema 600 sportaša koji svake godine brojnim nastupima i postignućima u Hrvatskoj i šire promoviraju ime našeg kraja. Osim redovnih programa koji provode sportske udruge, kostrenska Sportska zajednica ulaže svoje resurse u programe brige i skrbi za sportaše ne bi li uvjeti svim ekipama i pojedinačnim sportašima bili što bolji.

Sportske udruge članice

 1. Nogometni klub Pomorac 1921
 2. Jedriličarski klub Galeb
 3. Odbojkaški klub Kostrena
 4. Klub podvodnih aktivnosti Kostrena
 5. Vaterpolo klub Jadran Kostrena
 6. Stolnoteniski sportski klub Kostrena
 7. Tenis klub Kostrena
 8. Košarkaški klub Kostrena
 9. Klub podvodnih djelatnosti Ina Kostrena
 10. Športsko ribolovno društvo Kostrena
 11. Športsko ribolovno društvo Ina Kostrena
 12. Kickboxing klub Bura
 13. Karate klub Kostrena
 14. Rukometni klub Kvarner Kostrena
 15. Boćarski klub Kostrena
 16. Košarkaški klub osoba s invaliditetom Kostrena

Hrvoje Franić, tajnik SZOK-a ističe projekt osiguranja sportaša mlađih uzrasta, koji se provodi još od 2018. g., čime su sportaši osigurani cijele godine, 0-24, što je vrlo prepoznatljiv i značajan program na razini cijele Hrvatske. Općina Kostrena putem Sportske zajednice izdvaja značajna sredstva za sport te se tako provodi ukupno 51 sportski program iz 14 različitih sportova za sve dobne kategorije. 

Osim redovnih programa, Sportska zajednica kontinuirano provodi i dodatne projekte, primjerice projekt „Dostupnost sporta – sportska oprema i rekviziti“ koji se provodi uz partnerstvo INA-e, a Sportska zajednica uspješno surađuje sa Zajednicom sportova PGŽ-a te Hrvatskim olimpijskim odborom.