KnjižnicaKostrenaKulturaMore

U “Dnevnom boravku” svi su dobrodošli

Kostrenski Dnevni boravak pokazao se kao pun pogodak! Prije nego što je korona ograničila druženje samo u vlastitom dnevnom boravku, ovaj kostrenski, koji se u sklopu „27 susjedstava“ održavao svakog utorka uveče, okupio je publiku zainteresiranu za temu mora i pomorstva.

Knjižnica Kostrena organizirala je 21. siječnja pričaonicu za najmlađe „Riba duginih boja i čudovišta iz morske špilje“ na kojoj su mališani uronili u čaroban svijet priča.

Što znači biti pomorac i kakav je utjecaj ove profesije na život obitelji, dočarao je pričama iz vlastitoga života dugogodišnji pomorski kapetan Tomislav Tijan, predsjednik Bratovštine sv. Nikole 28. siječnja.

4. veljače zanimljivim se presjekom svojih aktivnosti i najavom budućih programa predstavila udruga Ekoregija Kostrena.

Dječji vrtić „Zlatna ribica“ ponudio je niz edukativnih i zabavnih aktivnosti za mališane 11. veljače.

18. veljače djeca su uživala u pričaonici uz slikovnicu „Kornjačica i more“, u organizaciji Knjižnice Kostrena, a kroz priču o maloj kornjači koja se suočava sa zagađenjem svojeg doma, dječici je prenesena i vrijedna ekološka poruka.

Simultano slikanje na temu poneštrica uz zanimljivo predavanje o tomu kako se postavljaju izložbe i koji su koraci potrebni da bi slika bila u potpunosti gotova doznalo se u Dnevnom boravku u gostima kod udruge „Veli pinel“ 25. veljače.

Članovi Udruge pomorskih kapetana: Darko Glažar, Branimir Šoić, Igor Stipanović i Mladen Vičević pripovijedali su o brodogradnji, brodomaketarstvu, povijesti pomorstva na ovim prostorima, društvenom životu i hobijima pomoraca, a publika je pratila s velikim zanimanjem i aktivnim sudjelovanjem 3. ožujka.

 

10. ožujka, neposredno prije privremenog zatvaranja Dnevnog boravka održano je druženje s Čedomirom Sochorom, kapetanom u miru i članom Bratovštine sv. Nikole koji je pripovijedao o 28 godina iskustva u pilotaži brodova te zahtjevnom i odgovornom poslu peljara.

Galerija fotografija