KostrenaPomorci

U Kostreni održana promocija knjige „43º stupnja na lijevo“ Arona Baretića

Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Barbari ugostila je sinoć pisca Arona Baretića promovirajući njegovu knjigu „43º stupnja na lijevo“.

Aron Baretić – ABe, kapetan je duge plovidbe iz Rijeke, rođen 1965. Iza sebe ima trideset i pet godina pomorskog staža, autor je nekoliko knjiga poezije, proze i kombinacije tih žanrova. Treća je generacija pomoraca u obitelji, a njegovu ljubav prema plovidbi naslijedili su i sinovi, od kojih je jedan također pomorac. Kroz svoj književni opus, uključujući i ovu knjigu, Baretić istražuje život na brodu, međuljudske odnose te dublji smisao života kao svojevrsnu plovidbu za svakoga od nas.

Ovo je bio Baretićev prvi posjet Kostreni. Tijekom večeri, književni gost je pričao o svojim iskustvima plovidbe svjetskim morima, životu među ljudima raznih nacija, vjera i običaja, te o temama rastanaka i povratka. U svojim zanimljivim pričama iz cijelog svijeta, pisanim jezikom pomorca, Baretić otkriva ne samo putopisne detalje već i tehničke podatke o raznim vrstama brodova. Kroz njegove priče, ističu se susreti s ljudima koji su ga posebno dojmili, naglašavajući vrijednost tih iskustava.

Uz zanimljivu promociju važno je naglasiti da ABe svoje knjige ne prodaje već ih uz posvetu daruje, tako su i posjetitelji kostrenske promocije na dar dobili ovu zanimljivu putopisnu zbirku.