KostrenaKultura

U nedjelju i ponedjeljak održat će se završne predstave 3. glumačkog ljetnog kampa

U nedjelju, 27. i ponedjeljak, 28. kolovoza u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održat će se završne predstave djece polaznika 3. glumačkog ljetnog kampa – Petar Pan i Plašljivi tigrić.

Treći glumački ljetni kamp u organizaciji glumačkog dramskog studija Max teatar iz Zaprešića održava se u Kostreni od 23. do 28. kolovoza, a sudjeluje oko 25 djece. Uključena su djeca iz Zaprešića koja su dugogodišnji polaznici glumačkog dramskog studija te djeca iz Kostrene. Kamp je osmišljen kao inkluzija s djecom iz lokalne zajednice koja će tjedan dana imati priliku sudjelovati u procesu proba i rada na predstavi.

Petar Pan – 27. kolovoza u 21 sat

Dobro poznatu priču o dječaku koji nije želio odrasti, priča o letenju, prvom poljupcu, gusarima indijancima i jednom opasnom Kapetanu Kuki i krokodilu, izvest će djeca i mladi članovi glumačkog dramskog studija Max teatar iz Zaprešića. Predstava je postavljena prema dramatizaciji Jere Ivanc, a režiju, kostime, scenu i glazbu potpisuje autorski tim Max teatra.

Plašljivi tigrić – 28. kolovoza u 20 sati

Predstava govori o malom plašljivom Tigriću koji je zbog svoje plašljivosti ostao bez pruga. Životinje u džungli nisu se željele igrati s njime i Tigrić je danima bio sam i žalostan. Jednog dana njegova se majka razboljela te je mali Tigrić po oluji i strašnom nevremenu krenuo po doktoricu, te time spasio majci život. Zbog njegove hrabrosti vraćene su mu pruge, a predstava završava poukom o tome kako hrabrost dolazi onda kada ne misliš samo na sebe, već i na druge.

Tekst prema priči Hanne Januszewske, glazba Davor Rocco, režija Marina Kostelac, glume djeca glumačkog dramskog studija Max teatra i djeca iz Kostrene polaznici 3. glumačkog ljetnog kampa u Kostreni.

Obje predstave održat će se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, a ulaz je slobodan.