Kostrena

U Vukovaru održano državno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Vukovar je prošlog vikenda bio domaćin 26. državnog sportskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske pod nazivom „Vukovar 2022.“

U organizaciji UDVDR Vukovarsko-srijemske županije pod pokroviteljstvom Grad Vukovara održano je tradicionalno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata s 800 sudionika iz 21 županije, među kojima su bili i članovi UDVDR Kostrena.

Natjecanje se odžavalo u nekoliko sportskih kategorija – nogomet, boćanje, streljaštvo, pecanje, šah, stolni tenis, električni pikado za žene, bela-briškula te kuglanje, a otvorio ga je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Uz podršku Općine Kostrena koja aktivno podupire rad ove udruge i sudjelovanje na sportskim susretima, članovi UDVDR Kostrena natjecali su se u nogometu i šahu, osvojivši na nogometnom terenu 1. mjesto dok je ekipa za šahovskom pločom izborila 8. poziciju.

Kao višestruki pobjednik županijskih natjecanja među kojima su dvije uzastopne pobjede u 2021. i 2022. godini, UDVDR Kostrena je na državnim igrama predstavljao Primorsko-goransku županiju, a u 2023. godini Kostrena će biti domaći županijskog natjecanja udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata s područja PGŽ.

Sudionici natjecanja obišli su i istaknute lokacije stradanja koje su simboli sjećanja na brojne stradale civile i branitelje poput vukovarskog Vodotornja i Spomen doma Ovčara kao i Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata.