KostrenaSport

UDVDR Kostrena drugu godinu zaredom pobjednik sportskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Vrbovskom

U Vrbovskom je održano 24. tradicionalno sportsko natjecanje udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Primorsko-goranske županije koje je okupilo 600 natjecatelja pristiglih iz 18 ogranaka UDVDR-a, među kojima i UDVDR Kostrena.

Na cjelodnevnom sportskom događanju natjecatelji su odmjerili snage u čak 11 sportova: boćanju, malom nogometu, briškuli i trešeti, marijašu, kuglanju, povlačenju konopa, pikadu, stolnom tenisu, streljaštvu, šahu i tenisu. Članovi UDVDR-a Kostrena natjecali su se u svim sportovima, a prva mjesta zauzeli su u nogometu i šahu te su sa 141 osvojenim bodom najuspješnija natjecateljska ekipa i u ukupnom poretku. Sa 121 bodom na drugom mjestu je UDVDR Vrbovsko dok je na trećem mjestu UDVDR Jelenje sa 112 bodova.

UDVDR Kostrena predstavljat će Primorsko-goransku županiju na državnim igrama koje će se održati u listopadu u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Pobjedu na županijskim sportskim igrama do sada su osvojili šest puta, među kojima su dvije uzastopne pobjede u 2021. i 2022. godini.

Natjecanje je započelo svečanim mimohodom kroz centar Vrbovskog, a predvodio ga je počasni Zastavni vod i Puhački orkestar Grada Vrbovskog. Osim sportskog natjecanja cilj igara jest i druženje dragovoljaca i veterana te stvaranje međusobne podrške i suradnje.