KostrenaSport

UDVDR Kostrena pobjednik 25. Županijskih sportskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata PGŽ

UDVDR Kostrena pobjednik je 25. Županijskih sportskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata PGŽ.

U Kostreni je održano 25. tradicionalno županijsko sportsko natjecanje udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Primorsko-goranske županije. Sudjelovalo je više od 750 natjecatelja pristiglih iz 18 ogranaka UDVDR-a i 4 sportska kluba.

Ekipe su se natjecale u 11 različitih sportova: boćanju, malom nogometu, briškuli i trešeti, marijašu, kuglanju, povlačenju konopa, pikadu, stolnom tenisu, streljaštvu, šahu i tenisu. Članovi UDVDR-a Kostrena natjecali su se u svim sportovima te su sa 173 osvojena boda najuspješnija natjecateljska ekipa u ukupnom poretku. Sa 147 boda na drugom mjestu je UDVDR Opatija dok je na trećem mjestu UDVDR Jelenje sa 114 bodova.

UDVDR ogranak Kostrena treću godinu zaredom najuspješnija je ekipa na županijskim igrama. Jučerašnja pobjeda treća je u nizu, a njezinim pribrajanjem, podjedu na županijskim igrama do sada su osvajali sedam puta.

Cilj održavanja igara je druženje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te poticanje međusobne podrške i suradnje. Sportske igre održavaju se svake godine u drugom mjestu, a u Kostreni su posljednji puta održane 2004. godine.