KreativaRoditeljski kutak

“Uradi sam” – kostim za Noć vještica

Bliži nam se Noć vještica. Dan kada djeca postaju tamne i strašne vještice, kosturi i duhovi. Dan kada se pauci i paučina pletu po kosi i ono najdraže – kada je dozvoljena šminka na licu.

Želite li da vaša djeca budu originalna ove godine? Pripremili smo za vas:

 • kako izraditi kostim vještice – uz naš tutorijal za vještičji šešir tu su i ideje koje su poslužile za šminkanje
 • kako izraditi kostim kostura – uz jednostavne i pristupačne ideje za šminku i kostim
 • BONUS – bojanka za djecu ˝Noć vještica˝

#1 VJEŠTIČJI KOSTIM

IZRADA ŠEŠIRA

Izrada je prilično jednostavna, a za detalje i originalnost dajte si oduška i ukrasite kako želite. Potreban materijal:

 • karton u crnoj boji
 • šestar (umjesto šestara možete vezati konac na olovku za izradu polukruga)
 • škare
 • ljepilo
 • krep papir ili bilo koja prigodna tkanina. Ne trebate posebno ići u kupovinu – ja sam rabila tkaninu koju sam sačuvala od materijala za zamatanje poklona ili za izradu mašni
 • pištolj za ljepilo – za crtanje paučine. Ako ga nemate, paučinu možete nacrtati temperama
 • rajf ili kopča za kosu, ovisno o tome što želite izraditi
 • razni dodaci: šljokice, dijamantići, papir u boji… što god vam padne na pamet za ukrašavanje šešira.

Kako izraditi ove vještičje šeširiće pogledajte u detaljnom videu: https://youtu.be/czFPsVU6OpQ

KAKO SE NAŠMINKATI I ODJENUTI

Da bi izgled bio potpun, obucite djevojčice u tamne haljine, na licu nacrtajte paučinu i pauke. Ako nemate ideju kako ocrtati lice, poslužite se slikom kako smo i mi to učinili – za detalje prilažem poveznicu s uputama za ovaj vještičji look: https://youtu.be/0bf3i5pe1fk

Kosu natapirajte da bude što veća i neurednija – čista suprotnost onome čemu inače težite. Šećer na kraju su čipkaste rukavice koje sam davno dobila na poklon i mislila da mi nikada neće koristiti – eto, našle su svoju savršenu namjenu. Ako nemate rukavice,  možete nalakirati nokte u crno – odličan završni detalj.

#2 MASKA KOSTURA

Prije svega za zabavu na Noć vještica svakako se preporučuje da s djecom pogledate film “Coco”. Prigodan je za tu noć, pun divne glazbe, emocija i šalje snažnu poruku o važnosti čuvanja obiteljskih uspomena i tradicija. Ako niste gledali ovaj animirani film, zaista vam zavidim na prvom dojmu koji vas čeka kod gledanja. U to ime, možete dijete maskirati u Miguela Riveru – glavnog junaka. Više o filmu na: https://youtu.be/Ga6RYejo6Hk

ŠMINKA ZA SAVRŠEN KOSTUR

Pronašla sam za vas tutorijal šminkanja za kostura: https://youtu.be/yPppZQElNFM.  Ili pojednostavite taj look kao naš prijatelj Gabriel na fotografiji. Nisu li preslatki?!

KAKO IZRADITI KOSTIM

Ova me ideja oduševila. Toliko je jednostavna, efektna i ne košta vas skoro ništa osim par metara bijele izolir-trake. https://youtu.be/6or2aXXDBnE

Djeca će zasigurno više uživati u izradi maske, šminkanju i svim pripremama, nego da smo kostim kupili i odjenuli. Na ovaj način dobili ste ekonomičnu masku te uzbuđenu i zadovoljnu djecu. A na kraju ostaje i vama osjećaj zadovoljstva kad vidite što ste sve svojim rukama odradili.

#3 BONUS – BOJANKA ˝NOĆ VJEŠTICA˝

Još jedna ideja kako se zabaviti na najstrašniji dan u godini. Sva djeca vole bojiti, pa eto, neka jedan dan u godini to nisu princeze, srca, auti i roboti, već vještice, uklete kuće i kosturi.

Nadam se da vam se sviđa ideja i da ćete s lakoćom krenuti u izradu. Pošaljite nam fotke kako je vama uspjelo! Neka vam Noć vještica bude strašljiva i zabavna!