Kostrena

Uskoro kreće isplata uskrsnica za više od tisuću Kostrenjana

Općina Kostrena proširila je krug korisnika koji će dobiti prigodan dar povodom uskrsnih blagdana.

Do sada su poklon bon u vrijednosti 20 eura dobivali samo mještani stariji od 80 godina, neovisno o imovinskom cenzusu te djeca i osobe oboljele od kroničnih bolesti i s teškoćama u razvoju. Od ove godine, uskrsnicu će dobiti preko 1000 mještana što je gotovo četvrtina stanovništva Kostrene i to ne u vidu bona, nego kao gotovinsku isplatu na bankovni račun ili na ruke.

Po modelu na koji se prošle godine vršila isplata božićnica Općina Kostrena će sada isplaćivati i uskrsnice. Tako će prigodni novčani dar u vrijednosti od 20 do 50 eura povodom uskrsnih blagdana po prvi puta dobiti svi umirovljenici bez obzira na godine, osobe starije od 65 godina koje nisu ostvarile pravo na mirovinu, korisnici nacionalne naknade za starije osobe, dugotrajno nezaposlene osobe starije od 55 godina te djeca i mlađe osobe s teškoćama u razvoju.

Isplata uskrsnica vršit će se od 18. do 22. ožujka. Mještani koji uskrsnicu preuzimaju u gotovini to će moći učiniti u navedene dane od 9 do 13 sati, u prostoru biljetarnice na sjevernom ulazu u Sportsku dvoranu Kostrena.

Novi zahtjev za isplatu uskrsnica trebaju uputiti samo oni korisnici koji žele promijeniti način isplate uskrsnice i ubuduće žele isplatu uskrsnica i božićnica primati na račun kao i mještani koji su u međuvremenu stekli status umirovljenika ili do sada nisu bili evidentirani u niti jednoj od navedenih skupina korisnika. Zahtjev se može predati osobno ili elektroničkom poštom.

Sve informacije mogu se pronaći na mrežnoj stranici Općine Kostrena.