Kostrena

Uskrs u Kostreni

Uskrs u Kostreni tradicionalna je manifestacija Turističke zajednice općine Kostrena i Općine Kostrena koja i ove godine, unatoč posebnim okolnostima i epidemiološkim mjerama želi Kostrenjanima i njihovim gostima donijeti ugođaj najvećeg kršćanskog blagdana.

Cvjetna dizajnerica Christina Cianci iz Crissart Concept Store-a, prigodno je uredila foto point u uvali Žurkovo i veliko uskrsno jaje  ispred zgrade Turističkog ureda TZO Kostrena.

Od Velikog četvrtka pa do Uskrsa, Turistička zajednica uz pomoć kostrenskih ugostitelja posjetiteljima će dijeliti uskršnje pogače slastičarnice Snjeguljica dok najmlađe posjetitelje koji se ovih dana odluče posjetiti Turistički ured i fotografirati se uz veliko uskrsno jaje očekuje slatko čokoladno iznaneđenje.

Za sve koji Uskrs provode kod kuće, TZO Kostrena će na svojim društvenim mrežama podijeliti nekoliko uskrsnih recepata iz sada već dobro poznate kuharice „Tradicionalna kostrenska kuhinja“.

Bez obzira na okolnosti, važno je naći načina očuvati tradiciju i njegovati običaje, a upravo je to u svojim stihovima lijepo opisala naša Branka Kržik-Longin objavljenima u Zborniku Katedre Čakavskog sabora Kostrene: Običaji, a posebno vjerski, upletu se u sjećanja i tamo ostanu. Tako često sretnem misli na nekom davnom putu što ga zovemo nekad. Srećem ljude kojih više nema, običaje koji u tragovima ostaju, a rađaju se neki novi, što su samo u molitvama isti.