Kostrena

Uskrsni doručak uz klapu Baladur

Uskrs u Kostreni šarena je razigrana i raspjevana manifestacija kakva i priliči proljeću, u kojoj će podjednako uživati mali i veliki posjetitelji!

Ove nedjelje na Cvjetnicu, uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, na terasi ispred Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji održat će se manifestacija Uskrs u Kostreni koju organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena i Općina Kostrena.

Šarolik dnevni program od 10 do 14 sati, namijenjen je svim generacijama. Najmlađi posjetitelji moći će se zabaviti u radionici izrade vjenčića od cvijeća i druženju s uskrsnim zekom te se zasladiti čokoladnim jajima dok će oni nešto stariji zasigurno uživati u nastupu klape Baladur, ali i besplatnoj degustaciji palente kompirice Udruge Palentar i i fritaje od šparuga Kristijana Kozmića iz Kvarnerskog pijata.

U 13 sati posjetitelje očekuje poseban slatki trenutak rezanja i podjele velikog Kostrenskog šišera čija je izrada povjerena kostrenskoj slastičarnici Snjeguljica.

Program manifestacije koja će Kostrenu uvesti u Veliki tjedan završava u 14 sati.

Uskrs u Kostreni samo je jedan od razloga za posjet Kostreni ove nedjelje u kojoj ljubitelje nordijskog hodanja očekuje nova zanimljiva ruta popularnom trasom “Rimska staza” na relaciji Žurkovo – motel Sv. Lucija – Glavani – Soline – trim-staza – crkva sv. Lucije – Žuknica – Žurkovo.

Radi se o srednje teškoj stazi dužine 9 km, a predviđeno je trajanje hoda cca 2:30 sati. Svi sudionici nordijskog hodanja doći će i na degustaciju fritaje i šišera ispred Narodne čitaonice.

U slučaju kiše manifestacija će se održati u dvorani Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji.